Monday, 6 February 2012

wordless#1

assalamualaikum....
saya teringin juga nak wat wordless..
orang buat hari rabu ...aku wat hari selasa...hehe

oh tidak!!

assalamualaikum..
alamak terkantoi dengan cik tepung la...
malu saya...
saya di sekolah seorang pendiam...dan mmg x main la bahasa kasar2 nih..
aduh malu gila2 nih~

okey entry kali ini saya buat khas untuk sahabat saya iaitu cik tepung pelita...kalu anda tahu siapa saya...jangan bagitahu siapa saya kepada orang lain ya...saya malu...

mesti cik tepung terkejut dengan blog saya kan....tolong cik tepung jangan bgitahu syapa-syapa yerr..
adoi malu gila...

terkejutnya sebab agak keterlaluan bahasa saya dalam blog ini jika nak dibandingkan perwatakan saya sebenar di sekolah....

tujuan saya buat blog hanya lah nak releasekan tension yang semakin membiak dalam otak dan hati saya...
ini cara saya berkomunikasi dengan orang walaupun ini bukan perwatakan saya sebenar...

ciktepungpelitasedap..i beg u...please don't tell anyone about my blog...please yerr...
itupon kalu cik tepung tahu syiapa saye..

malu sangat lah nak berdepan dengan anda di sekolah...hahaha..tak tahu nak cakap apa da....malu2...
kenapa cik tepung follow saya....blog saya x bagus la...

kalu cik tepung baca...tolong comment yerr..hal ini untuk dapatkan kepastian bahawa anda baca blog saya....
hadoi malu-malu *(itu sifat saya sebenar)

jiah:
1.berapa kali perkataan malu saya ulang??
2.ciktepung jangan gtau syapa2 tau...please!!!

Saturday, 4 February 2012

Tadak Qoje#1

peace...tunjukkan simbol keamanan...hehe
saya mmg xdak qoje walaupun qoje sekolah bertimbun2 bak gunung everest..hehe
tak nak tulis panjang2..just nak tunjuk benda nih je...jom kita enjoy (gaya nora danish)
hehe...saya sangat minat cita MERLIN okey..
dah xdak qoje...taraaa...saya wat qoje nih~


peace: n||n

Speechless #1


Assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh...........

s: esok hari apa??
s: esok berapa hari bulan??

 kalau orang tanya macam nih mesti anda dan tidak terkecuali saya untuk jawab begini bukan....??

j: esok hari ahad...banyak kenurilah~
j: esok 5 Februari 2012~

ada tak bila orang tanya esok brapa hari bulan kita jawab macam gini....
esok 12 Rabiulawal bersamaan 1433 H...mampoih nak jawab cam nih...kalau saya pun orang tanya haribulan saya akan jawab masihi bukan hijrah.

sedar atau tidak sedar yang kita jauh sangat....jauh apa?? sejauh mana kita cinta Allah dan kita cinta Rasullullah. 

tarikh lahir orang mau pulak kita ingat...tapi tarihk lahir Rasullullah ?? mungkin ramai boleh menjawabnya tetapi mungkin juga ada segelintir yang melupainya...

itulah manusia...kita hidup didunia sementara sahaja..Allah pinjamkan dunia untuk kita..
Apa tujuan kita hidup sebenarnya??
satu-satunya tujuan kita hidup hanyalah untuk mengabdikan diri kepada Allah swt..

hari Jumaat haritu..macam biasalah semua pelajar muslimat diwajibkan hadir ke usrah..saya pon pegilah..eh macam x ikhlas ja...saya ikhlas ke sana..saya hadir usrah sebab nak tambah ilmu..bukannya dipaksa oleh ustazah2..okey!jujur saya cakap..saya seronok pegi usrah..kalau boleh usrah itu dipanjangkan pon x apa...

okey...haritu ustazah kami telah menjemput seorang penceramah dan PA dia..nama dia saya sebutlah yerr...namanya Syalina dan dia membahasakan diri dia Kak Lina..memang best dia bagi ceramah..dia sentuh tentang remaja..

actually, saya taktau nak cita pa..tapi saya nak bagi tahu..dia ada tunjuk satu video nih dan ini sangat menyentuh hati saya...bukan sedih tapi tengoklah sendiri..

TENGOK YERR:


speechless bukan!!

dimana kita letak Rasullullah dihati kita??
dimana??
tanya diri sendiri lah yerr....
orang yang bukan islam boleh letak Rasullullah tempat pertama sebagai figura yang paling berpengaruh...
kita??
tanya diri sendiri...
berbanyak2 lah selawat kepada junjungan besar Nabi Muhamad S.A.W...bukan sempena maulidur saje yerr...setiap hari lah yerr..!!

kita kata cinta 
kita kata sayang 
kita kata rindu 

namun, sejauh mana pembuktian kita? 
tepuk dada, tanya iman. 
selamat beramal:) 
salam maulidur rasul. by(kak wafa)


~salam maulidur Rasul~

hazirah:
1. ini pesanan dan teguran untuk saya dan anda.
2.hayati peribadi Rasullullah.
3.12 rabiulawal 1433~